כיצד טועמים האם שמן זית איכותי ?

פורסם ע"י avia 15/07/2018 0 תגובות מידע מעניין על שמן זית,

                                        טעימות שמן זית איכותי

איך יודעים האם שמן זית איכותי?

ראשית, ננסה להפריך שמועות ודרכים עממיות לבדיקת שמן זית, שמן זית איכותי לא בודקים באמצעות הכנסה למקרר ובדיקה אם הוא מתגבש, לא באמצעות בחינת הצמיגות שלו על צלחת, לא באמצעות צבע כזה או אחר... שמן זית בודקים או בבדיקת מעבדה, או כלי פשוט ונגיש יותר, באמצעות חוש הטעם והריח.

המונח המקצועי לטעימת מזון ובכלל לשמן זית, הוא אורגנולפטיקה. אורגנולפטיקה היא מדע החישה של טעמים במזון. זהו תחום שמתפתח בקצב מהיר בשנים האחרונות, ממש כמו טעימות יינות. שמן זית הוא מוצר המזון היחיד בעולם שיש לו תקן אורגנולפטי. אפילו ליין אין תקינה בנושא זה. ההיכרות עם שמן הזית מאפשרת לא רק לבחור שמן על פי טעמנו, אלא גם לזהות פגמים ולדרג איכויות של שמנים ממקורות ומזנים שונים.

אז כיצד טועמים האם שמן זית איכותי באופן מקצועי?

את השמן זית טועמים בהדרגה, מהזן העדין ביותר עד לזן הארומטי ביותר.

כשמספר הדוגמאות שמנים גבוה יש לערוך הפסקה באמצע הטעימה על מנת לאפשר לחושים להתאושש. את כוס הטעימה אוחזים כשהיא מכוסה ומחממים בעזרת היד לכ 26- 28 מעלות, אז משחררים החומרים הנדיפים מן השמן.

שואפים את השמן זית ומנסים לזהות את הריח.

טועמים את השמן זית להבחין האם הוא איכותי?

מגלגלים אותו בחלל הפה ובולעים. ישנה חשיבות לבליעה המאפשרת לחוש את מידת הצריבה של השמן זית בגרון.

דרוש אימון כדי לטעום שמן זית. אף מאומן הוא כלי חשוב מאוד גם בתזונה בכלל וגם בשמן.

השמן של משק הילמן נשלח לבדיקות מעבדה ועם התקן החדש גם לבדיקות ארגונלפטיות. שמן זית עם תו האיכות שומר עליכם הצרכניים משמנים מזוייפים או לא איכותיים שמסתובבים בשוק.

חשוב לצרוך שמן זית ישראלי עם תו איכות.

הקפידו לקנות שמן רק בבקבוק זכוכית כהה או פחם אטום לא פלסטיק צהוב/כתום.

אחסנו במקום קריר וחשוך.

המאמר בחסות ענף הזית

 

השארת תגובה