שמן זית איכותי

פורסם ע"י avia 15/07/2018 1 תגובות מידע מעניין על שמן זית,

 

שמן זית איכותי של משק הילמן

שמן זית איכותי

הפקת שמן זית איכותי תלויה בכמה גורמים מרכזיים שחשוב לשמור עליהם על מנת לקבל שמן זית משובח:

  • גידול- שמן זית טוב מתחיל בכרם הזיתים. בגידול מאוזן ואיכותי של הזית יוצא שמן זית איכותי.
  • מסיק והובלה- " המסיק צריך להתבצע בזמן ההבשלה המתאים לשמן זית שרוצים לייצר. כשמוסקים את הזיתים בדיוק בזמן המתאים יתקבל שמן זית איכותי.

           אנו נעזרים בהדרכת מלווה מקצועי שבא ובוחן את השטח ולפי הנחיותיו ובדיוקות מעבדה של הזיתים, אנו מחליטים על מועד המסיק הנכון. ישנם 5 שיטות למסיק:

  1. נקיפה- בהם חובטים בענפי העץ זית במקלות על מנת להפיל את הפרי על יריעות הפרושות על הקרקע.
  2. חליבה- בה קוטפים את הפרי מן העץ באופן ידני.
  3. מסרקות- מעין מגרפות המשמשות להפלת הפרי מן העץ אל היריעות הפרושות תחתיו.
  4. מנערת- מכונה חקלאית האוחזת בגזע העץ או בענף מרכזי שלו, ומנערת את נעץ עד להפלת הזיתים ליריעות.
  5. השיטה שלנו והמודרניחת ביותר: בוצרת- מכשיר המיועד לבציר ענבים ממוכן שעבר הסבה לכרמי זיתים. בשיטה זו נשמר הפרי מפני פגיעה בשלמותו. לאחר המסיק מובילים את הזיתים ישירות לבית הבד לעיבוי מיידי, על מנת לשמור על איכות השמן זית המתקבל. אנו מקפידים על כל תהליך הטיפול בעץ, במסיק, ובאחסון של השמן זית על מנת לייצר לכם שמן זית בוטיק איכותי ומשובח.

תהליך עצירת שמן הזית בבית בד מודרני- " תהליך הכבישה כולל כמה וכמה שלבים. לאחר המסיק והגעת הזיתים לבית הבד עליהם לעבור ניקוי ושטיפה: בשלב זה, הזיתים מופרדים מהענפים ומהעלים באמצעות מפוח אוויר. לאחר-מכן, הזיתים עוברים שטיפה המרחיקה שאריות אבק ולכלוך דק.

ריסוק: מכונה זו נקראת קרשר, הזיתים מגיעים אליה אחרי השטיפה ועוברים ריסוק על-ידי אבנים, דיסקים או מרסקת פטישים, כדי ליצור עיסה אחידה ולשבור את קפסולות השמן.

לישה (ערבול): (במכונה שנרראת מלקסר): לאחר הריסוק עוברת העיסה למלקסר, שהוא מערבל גדול שתפקידו ללוש את הזיתים המרוסקים, הלישה נמשכת בין 30 ל 60 דקות. מטרת התהליך היא להגדיל את טיפות השמן, מה שיאפשר הפרדה יעילה יותר בהמשך.

הפרדה: שני תהליכים אחראיים על הפרדת העיסה למרכיבים שונים:

א. דקנטר- זוהי צנטריפוגה סיבובית המפרידה את העיסה לשלושה זרמים: שמן, מים, גפת.

ב. רוב הפרדת השמן כיום נעשית באמצעות צנטריפוגה אך ההפרדה יכולה גם להיעשות בצורה מכנית על-ידי לחיצה. כל התהליך מכניסת הזית לבית הבד עד ליציאת השמן משכו שעה כד שעה וחצי. אחרי שנגמר תהליך יצור השמן זית מסננים אותו ממשקעין במהלך האחסון"

  • אחסון- לאחר עצירתו של השמן זית, ועל מנת לשמור את השמן זית איכותי יש להגן על השמן זית מפני אור, חמצן, לחות,משקעים וחום. גורמים אלו יכולים לפגוע באיכותו של השמן זית"
  • שמירה על איכות השמן זית- "כדי לשמור על איכות הזיתים חשוב שלא יעבור זמן רב מידי מהרגע בו הם נמסקו ועד לרגע בו ייכנסו לתהליך עצירת השמן זית.- לכן שיטת הבוצרת מהווה יתרון ליצירת שמן זית איכותי.

חום ואור מקלקלים שמן זית, ולכן חשוב מאוד גם בתהליך וגם אחר כך באחסון של השמן, לשמור עליו עם כמה שפחות מגע עם אור וחום.

גם לכלוך בתהליך הוא גורם קלקול ולכן בכל יום מנקים את בית הבד ושומרים על ניקיון תהליך היצור ממש כמו בכל מפעל מזון"

כיצד ליצור שמן זית איכותי טהור ?

צריכה להתקיים שרשרת של פעולות מדוייקות שחשוב לשמור על הסדר שלהן ועל האיכות שלהן.

ישראל היא מדינה אידיאלית לגידול זיתים, חיזקו אותנו החקלאים ורכשו רק שמן זית ישראלי עם תו איכות.

 

1 תגובות

פנינה שכטר:
04/12/2018, 11:00:45 AM
תשובה לתגובה

מזה כמה שנים אני קונה שמן זית מהכפרים השכנים..שמן כזה עוד לא טעמתי מעולם! פעם ראשונה קניתי ונשביתי. שמן איכותי ביותר..טעים להפליא..השרות מרגע ההזמנה ועד המשלוח עד הדלת פשוט נפלא!! המחיר סביר לגמרי. האריזה בהתאם למוצר משובח..כל הכבוד..מקווה שתמשיכו כך..אני כבר לקוחה לשנים הבאות .

השארת תגובה