השוואת מוצרים

לא נבחרו מוצרים להשוואה

שמן זית קורונייקי - Koroneiki

שמן זית קורונייקי- מקור הזן:

שמן זית קרונייקי מגיע אלינו היישר מהאי כרתים שביוון. אם יצא לכם לבקר ביוון (וגם אם לא) בטח כבר נתקלתם בסגנון הסלט היווני המסורתי. הסלט היווני הוא אותו סלט צנוע המורכב מחתיכות גדולות וגסות של עגבניות, מלפפונים, בצל, זיתים וגבינת פטה, ולרוב מתובל בתיבול השומר על רעיון הפשטות של המנה וכולל שמן זית בעיקרו. 

שמן זית קורונייקי הוא הנגיש ביותר משום שהוא זן הזיתים השכיח ביותר ביוון, ולכן משמש ברוב המקרים לתיבול הסלט היווני. העץ מתאים מאוד לגיזום צר ונמוך דבר שמתאים למסיק בשיטת הבוצרת.

שמן זית קורונייקי בטעם מאוזן בעל ארומה ייחודית

כמו לכל זן זיתים, גם לקורונייקי ארומה ייחודית משלו. הזיתים של זן הקורונייקי מעט קשים יותר למסיק מזיתים אחרים, משום שפירות הזיתים קטנים מאוד. קטנים, אך עתירים בשמן בעל איכות גבוהה. 

מדובר בשמן זית כתית מעולה עם מרירות מודגשת שמשולבת בעדינות עם חריפות בינונית. אלו מקנים לשמן זית קורונייקי טעם חזק שיכול להוות שימוש אידאלי במאכלים עם טעמים עדינים יותר כמו ירקות. בנוסף לכל אלו, לשמן יש ארומה עשבונית המשולבת בפירותיות נעימה הגורמת לחריפות להתאזן בניחוח פירותי עדין. 

שימושים מומלצים לשמן הזית הקורונייקי

השימוש הטוב ביותר בשביל שמן זית קורונייקי הוא כמו שכבר הוזכר למעלה, לתיבולו של סלט יווני. אין מה לעשות, מקורם של זן הזיתים קבע להם את ייעודם. כיום הסלט היווני חצה מזמן כבר את גבולות יוון וכרתים, והוא נפוץ מאוד במדינות אירופה והמזרח התיכון כשבניהן ישראל. 

שמן זית קורונייקי משתלב הכי טוב בסלט, כמובן שהוא יעבוד טוב במידה דומה גם בתיבול סלטים שאינם בהכרח בסגנון יווני. כמו סלטים עם חסה או כרוב, שגם יכולים להפיק מאוד מהארומה הייחודית של הקורונייקי והטוויסט שהוא נותן למנה.

במקרים נוספים שמן זית קורונייקי יוכל להוות שימוש טוב גם לבישול ואפייה. ניתן להשתמש בו כשמן רגיל לכל דבר, ולהנות מהטעמים הארומטיים הייחודיים שהוא מספק.