רוטב פסטו עם שמן זית משק הילמן

פורסם ע"י avia 10/02/2018 0 תגובות מתכונים עם שמן זית,

רוטב פסטו עם שמן זית קורונייקי

פסטו עם שמן זית ארבקינה.

המתכון של אפרת מוסקוביץ, בעלת הבלוג "להרשים את חמותך"

 אפרת אומרת שהרוטב פסטו נהדר עם פרוסת לחם איכותי, על דג סלמון בתנור, כרוטב פסטה, בטוסט עם גבינה צהובה. אצלנו בבית אין שבת בלי רוטב פסטו ליד הרוטב של החריימה, רוטב פסטו בייתי הוא חובה במקרר ומשדרג בקלות כל ארוחה

המרכיבים הבסיסיים שנותנים לו את טעמו ומרקמו ניתנים לשינוי,

אפשר להחליף בין הכוסברה לפטרוזליה, אבל לא כדאי לוותר על הבזיליקום שנותן את כל הטעם האופייני לסלט. יש מי שקנה ביטקוין בזמן ומשתמש בצנוברים כמו במתכון האיטלקי המקורי, אני אוהבת להשתמש בקשיו שנותן טעם מצויין.

עוד מרכיב חשוב הוא כמובן שמן הזית שמעניק את טעמו הרענן והעוקצני למטבל. שמן הזית האהוב עלי הוא ארבקינה עדין ופירותי של משק הילמן מתוצרת הגולן.

רוטב פסטו עם שמן זית 

לקריאה על טעמו וייחודו של שמן זית ארבקינה

המצרכים:

2 חבילות בזיליקום

צרור כוסברה או פטרוזיליה

1/2 כוס לימון סחוט

1/2 כוס שמן זית ארבקינה משובח

כוס קשיו לא קלוי

חצי כפית מלח

שתי שיני שום או שתי כפיות שום קצוץ

אופן ההכנה רוטב פסטו עם שמן זית ארבקינה :

  1. שוטפים את הבזיליקום בקערת מים, מפרידים בין העלים לגבעולים ומניחים את העלים בלבד בקערת מעבד המזון.
  2. שוטפים את צרור הכוסברה בקערת המים, חותכים את השליש התחתון של הצרור, המכיל גבעולים מעט מרים בטעמם ולא משתמשים בו. חותכים את שאר הצרור בסכין לשני חלקים ומניחים גם את הכוסברה במעבד המזון.
  3. מוסיפים לעלים את המלח, הקשיו ומיץ הלימון וטוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה.
  4. דרך פתח המכסה מוסיפים את שמן הזית בטיפטוף דק ואיטי בזמן שמעבד המזון פועל. טוחנים את הרוטב עוד דקה לקבלת משחה אחידה בצבע ירוק זוהר.
  5. טועמים ומוסיפים לימון או מלח אם יש צורך. מאחסנים בקופסא סגורה במקרר.

המתכון נכתב על ידי אפרת מוסקוביץ. מומלץ לעקוב אחרי הבלוג שלה "איך להרשים את חמותך" 

השארת תגובה