מתכון דג עם שמן זית קורונייקי של משק הילמן

פורסם ע"י avia 16/02/2018 0 תגובות מתכונים עם שמן זית,

דג עם שמן זית קורונייקי            

מתכון לדג עם שמן זית קורונייקי באדיבות השף גיא פרץ. 

השף גיא פרץ ייעוץ והדרכה קולינארית יוזם ה FOOD TRUCK  בישראל בישל מנה לשבת שילוב של דג מרוקאי לחריימה.

לקריאה על טעמו וייחודו של שמן זית קורונייקי

מצרכים לדג עם שמן זית קורונייקי

6  פרוסות דג לבן טרי( לברק, מוסר ,אינטיאס, לוקוס)

1/2 כוס שמן זית קורונייקי

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות אריסה

1 לימון פרוס

מיץ מ 1 לימון

חופן כוסברה חתוכה גס

 5 פלפל צ'לי רצוי טרי וחתוך לרצועות

 10 שיני שום חתוכות גס

כף כורכום.

ההכנה של הדג עם שמן זית קורונייקי:

מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מטגנים את הפלפל צ'לי והשום מוסיפים את האריסה ורסק העגבניות,

מוסיפים את התבלינים, 

מוזגים לסיר מים רותחים בגובה 2 ס"מ. כשהרוטב מבעבע ומסמיך מוסיפים את הדגים ופלחי הלימון,

מפזרים מעל את הכוסברה ומנערים את הסיר( לא לבחוש בכף כדי שהדג לא יתפרק) מבשלים הכל עוד 10 דק.

ניתן להעשיר את המנה עם תפוח אדמה חתוכים, חתיכות גזר וגרגרי חומוס מבושלים.

השארת תגובה